zaterdag, juni 22, 2024
Home Hi-Fi Hoe klinkt Nederland?

Hoe klinkt Nederland?

0
Hoe klinkt Nederland?

NIEUWS – Even iets heel anders. Iets ‘niet hifi’erigs’. In onze mailbox treffen we een e-mail aan met een bericht over ‘Hoe klinkt Nederland’. Wat doet al die herrie? En luisteren we nog wel naar onze omgeving? Interessante kost! 

hoe klinkt nederlandWe vragen het ons ook nog weleens af: is het weleens écht stil? Tijdens tripjes naar bijvoorbeeld Schiermonnikoog (redacteur in kwestie zit nog weleens in De Wokkel als hij wil uitwaaien), is de stilte ‘s nachts bijna beangstigend. Maar waar is dat nog in Nederland?

Voor wie geïnteresseerd is in het klanklandschap van Nederland: er is een film die binnenkort getoond wordt in Filmhuis De Keizer (Deventer). Regisseur Jan Kramer is akoestisch adviseer bij NSG en gaat ook wat vertellen over geluid. Van Decibel tot stilte. De datum is overigens niet toevallig: de dag erna is het Noise Awareness Day.

Voor meer data kunt u op de website hoeluidthetland terecht.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.