A Bar in Amstel Hotel voorzien van Bowers & Wilkins

2
Amstel Hotel

In de A Bar is het goed toeven en daar hoort natuurlijk een mooie geluidsweergave bij van hoge kwaliteit. Daarom zijn Bowers & Wilkins en InterContinental Amstel Amsterdam onlangs een samenwerking aangegaan. De A Bar wordt daardoor de eerste Lounge Bar in Nederland, waar met het nieuwe Soundtasting concept invulling is gegeven aan de muzikale entourage.

A Bar lounge barBinnen & Buiten

De A Bar kent een sfeervolle aangeklede barlocatie en heeft tevens buiten een schitterend ingericht terras met uitzicht op de rivier de Amstel. Daarnaast is er naar gestreefd om, zowel binnen als buiten, de zintuigen van de gasten optimaal te verwennen. De juiste muziekweergave is daarbij een krachtig element om dat mogelijk te maken. Daarom is er een beroep gedaan op de producten en kennis van Bowers & Wilkins. Dit heeft zich vertaald naar de volgende toepassingen:

  • Buiten; AM-1 Architectural Monitors
  • Wand; CWM7.4 inbouwluidsprekers
  • Plafond; CCM663 inbouwluidsprekers
  • Subwoofers; ISW3 inbouw
  • Versterking; Rotel Balanced Design

A Bar terrasTrots op eindresultaat

Erwin van der Putten, CEO van Bowers & Wilkins in de Benelux, is trots op het eindresultaat: “We hebben in de A Bar zowel binnen als buiten op het terras, een mooi, natuurgetrouw geluidsbeeld kunnen creëren. Geen gemakkelijke opgave, want om optimaal van (achtergrond)muziek te kunnen genieten moet immers de hele geluidsketen optimaal zijn”.

“Deze bestaat naast de akoestiek van de ruimte, de luidsprekers en de versterkers, ook uit kwaliteitsmuziekbestanden. Als al deze parameters tenslotte perfect op elkaar aansluiten ontstaat er zowel een evenwichtig frequentiebereik, als een goed evenwicht in zowel het belangrijke middengebied als de hoge en lage tonen. De klanken zijn daarbij helder, open en transparant en fijnzinnige muzikale details gaan door de afwezigheid van hinderlijke vervorming, niet ten onder in het grote geheel. Het meest indrukwekkende deel is misschien nog wel dat ondanks de hoge bereikte geluidskwaliteit, de luidsprekers volledig in het design van de A Bar zijn geïntegreerd. Hierdoor wordt de basissfeer van ontspannen welbevinden, die deze nieuwe bar zo prachtig weet uit te dragen, nog verder versterkt en ontstaat het echte lounge gevoel”, aldus Erwin van der Putten.

Programma

Met ingang van maandag 20 mei is er in A bar elke maandag van 16.00 ? 17.00 uur, tijdens de stoere Gentlemen?s Afternoon Tea (uiteraard ook voor Gentlewomen), sfeervolle licht klassieke muziek te beluisteren die wordt uitgezonden door Classic FM. Uit de eerste geluidtesten is al gebleken dat de muziek die uit de Bowers & Wilkins luidsprekers komt niet overheersend is maar klinkt alsof de musici live spelen in A Bar. Voor de gasten betekent dit ontspannen in optima forma.

Meer informatie over de A Bar vindt u op: http://amsterdam.intercontinental.com/a-bar/

2 REACTIES