Panasonic komt met noodrantsoen

0
Panasonic QL201

NIEUWS – Niets is vervelender dan een lege accu. Zeker als het gaat om smartphones en tablets. Want ze gaat altijd leeg op een moment dat het slecht uitkomt! Panasonic heeft een oplossing: de Panasonic Portable Power. Een kleine, lichte noodaccu. 

Panasonic QL201Nee, Panasonic is niet de eerste die met een meeneemaccu komt. Duracell heeft er ook ééntje en Kensington ook. Maar wat Panasonic uniek maakt, is het ongelooflijk lage gewicht én de enorme capaciteit.

Lekker ontspannen

U zit lekker op een festival, of in het park met een bluetooth-speakertje, te genieten van muziek vanaf de smartphone. Klinkt als een prima tijdsbesteding. En het zijn dit soort momenten waarop u niet wilt nadenken over hoe snel een accu leeg kan gaat als u de telefoon op deze manier gebruikt. Binnen een paar uur is het wel gedaan. En u zult altijd zien dat u dan juist moet bellen.

Nu is de wetenschap nog niet zo ver dat ze met een nieuw soort accu kunnen komen die het een week uithoudt. Tenzij ze kernfusie kunnen toepassen in smartphone-accu’s. Maar helaas. Wat wel mogelijk is vandaag de dag, is een slimme back-up accu.

Drie smaken

Panasonic heeft een drietal nieuwe modellen. Elk licht, compact en voor een specifieke gebruiker. De QL-201 heeft een capaciteit van 5400 mAh (3,7 volt) en kan een gemiddelde smartphone twee keer opladen. Ook kan deze noodaccu twee toestellen tegelijk van energie voorzien.

De QL-101 heeft 2700 mAh en kan een gemiddelde smartphone rap nieuw leven inblazen. Al denken we dat hij dan ook nog wel wat reserve heeft bij een gemiddeld model.

De QL-102 is écht voor nood met 1430 mAh. Hiermee laadt u niet een smartphone volledig vol, maar het zorgt er wel voor dat u in nood nog even naar het thuisfront kan bellen.