PSB komt met PS1 desktop speaker

3
PSB Alpha PS1

NIEUWS – We hadden hem al gespot op de High End, maar nu is hij officieel aangekondigd: de PSB Alpha PS1 desktop speaker. Ook PSB ziet in dat de pc een steeds grotere rol gaat spelen in entertainment. En daar hoort natuurlijk ook degelijk geluid bij. Vandaar de Alpha PS1. 

De Alpha PS1 (ongeveer 299 euro) is een actief systeem dat gericht is op neutrale weergave. Volgens PSB overdrijven de meeste desktopsystemen het hoog en laag. Dat is niet het geval bij de Alpha PS1. Deze luidsprekers hebben een soepel en neutraal karakter.

Techniek

De PSB Alpha PS1 is een tweewegsysteem met een 70 mm woofer en een 20 mm tweeter. Twee 20 watt versterkers sturen de units aan. Dat moet voldoende zijn om behoorlijk te spelen. PSB meldt geen frequentiebereik, maar zegt wel dat het laag krachtiger is dan u verwacht. We zijn benieuwd!

Om de PSB’s te koppelen aan het hifisysteem, is een stereo rca-ingang en 3,5 mm jackingang beschikbaar. We vinden het wel jammer dat hier geen digitale ingang in de vorm van coax of usb beschikbaar is. Dat mag wel, gezien de prijsklasse. Een leuk detail is wel dat er een usb-input is voor het opladen van telefoons of wellicht tablets. Al levert de usb-poort 500 mA, wat vaak niet genoeg is voor een tablet.

Subwoofer

Er is een subwoofer-uitgang beschikbaar op de Alpha PS1. Het bericht meldt niet dat er standaard een subwoofer bij de set zit, dus ga daar niet vanuit. Gezien de prijs, zou dit ook niet echt logisch zijn.

 

3 REACTIES