Sonus Faber heeft een nieuwe luidsprekerlijn

0
Sonus Faber Olympica

NIEUWS – De Italiaanse luidsprekerfabrikant Sonus Faber zag de High-End beurs in München als het juiste moment om een compleet nieuwe luidsprekerlijn te lanceren. Gedreven door ruim 30 jaar kennis en ervaring in het ontwerpen en bouwen van luidsprekers, begon men vanaf een blanco vel papier te werken aan de Olympica-lijn. Voor nu heeft dat alvast geleid tot in ieder geval 3 fraai ogende producten, in een later stadium volgen er meer.

Sonus Faber OlympicaWalnoot hout en leder

Voor de Olympica luidsprekers putte men inspiratie uit het werk van de Italiaanse architect Andrea Palladio.

Toch zijn op eerste oog zowel het ontwerp als de uitstraling erg herkenbaar en een logisch vervolg op de eerdere creaties van Sonus. Dus wederom het gebruik van houten kasten met daarin walnoot-elementen in combinatie met een lederen baffle. Langer kijken leert echter dat de Olympica-lijn op details duidelijk anders is dan de vroegere modellen.

Fase 1

Zoals gezegd bestaat de Olympica-lijn voor nu uit een drietal luidsprekers; een 2-weg boekenplank-versie/monitor Olympica I en twee 3-weg vloerstaanders Olympica II en III. Het verschil in afmeting, inhoud en rendement – de Olympica III heeft een extra woofer – doen de vloerstaanders van elkaar verschillen, terwijl er voor de monitor een bijbehorende geanodiseerde aluminium stand beschikbaar is. De afwerking kan volgens Sonus naar smaak en keuze verder afgestemd worden op uw interieur.

Sonus Faber Olympica IIINieuwe drivers, crossovers en bassreflex

De meeste noviteiten bevinden zich intern. Daar past men bij de Olympica I nieuwe drivers toe in de vorm van een Arrow Point DAD 29XTR2 29mm tweeter en een 150mm MW15XTR midrange driver, aangevuld voor de II en III met respectievelijk een of twee 180mm W18XTR woofer(s). De crossovers zijn ontwikkeld basis van computermodellen en later verfijnd door luisterervaringen. Ook het bassreflex-principe is verder doorontwikkeld en sluit aan op de aan de achterzijde sterk naar binnenlopende kast.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.sonusfaber.com/
Of bekijk de met passie en drama doordrenkte promotieclip.