Qnap gaat voor real time transcoding

0
Qnap TS-460 TS-670 Pro
Foto van Hardware.info

NIEUWS – Hardware Info heeft twee nieuwe Qnap-nassen gespot op de Computex die real time video (en audio) kunnen transcoderen: de TS-470 Pro en TS-670 pro. Zo is het mogelijk om alle formaten video en audio af te spelen op apparaten die dat eigenlijk niet kunnen. 

Qnap TS-460 TS-670 Pro
Foto: hardware.info.

Transcodering is een bijzonder handig foefje om bestanden die een speler eigenlijk niet ondersteunt, toch te kunnen afspelen. Wat helaas wel het geval is: het kost veel processorkracht. Vandaar dat Qnap een Core i3 heeft gebruikt in deze topnassen.

Wat ook interessant is: de TS-470 Pro en TS-670 Pro ondersteunen AirPlay, waardoor Apple-fanaten bijzonder gemakkelijk media kunnen sturen naar AirPlay-compatible apparaten in huis.

Meer details weten we helaas nog niet. Denk aan hoeveel de nassen kosten en hoeveel ram-geheugen Qnap heeft gebruikt in deze nassen.