maandag, juni 24, 2024
Home Hi-Fi Thiel introduceert CS2.7 en CS1.7

Thiel introduceert CS2.7 en CS1.7

0
Thiel introduceert CS2.7 en CS1.7

Importeur Audiac laat weten dat Thiel twee nieuwe modellen in de markt heeft gezet: de CS2.7 en CS1.7. Twee vloerstaande modellen die voortbouwen op de successen van hun voorgangers. 

Het is spijtig dat icoon Jim Thiel is overleden. Dat staat buiten kijf. Echter: gelukkig is het merk niet mee zijn graf ingegaan. Thiel Audio komt met twee nieuwe modellen: de CS2.7 en CS1.7. Twee flinke vloerstaanders.

Thiel CS2.7

Thiel CS2.7De CS2.7 is de opvolger van de CS2.4 en pakt natuurlijk in basis deze vloerstaander. Thiel heeft de behuizing verder verbetert en past de inmiddels befaamde midden- / hogetoner toe: de coaxiale unit van Thiel die ook te vinden is in de CS3.7.

Het laag komt voor rekening van de geanodiseerde woofer van 20 cm. Deze is ook te vinden in de CS2.4. Thiel gebruikt in deze unit een korte spreekspoel in een groot magnetisch veld. Opmerkelijk, want bij veel woofers zien we een ‘long throw’ techniek. Wat wil zeggen dat er een lange spreekspoel een lange slag kan maken.

Om extra laag te bieden, is er nog een passieve radiator geplaatst. Deze doet zijn werk in de onderste octaven.

Thiel CS1.7

Thiel CS1.7De CS1.7 is de opvolger van de CS1.6: een succesvol model van Thiel. De behuizing is iets hoger dan die van de CS1.6. Wat de CS1.7 ten opzichte van de CS2.7 duidelijk mist is de coaxiale midden- / hogetoner. De basunit heeft een gelijk uiterlijk als de woofer in de CS3.7 en CS2.7, maar is wat meer getweakt om ook goed middentonen weer te geven.

Prijzen

De Thiel CS2.7 kost 9000 euro per set. De CS1.7 gaat weg voor 4800 euro per duo.

Voor meer informatie: de website van audiac.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.