zaterdag, juni 22, 2024
Home Hi-Fi CNV: zorgen over doorstart de Harense Smid

CNV: zorgen over doorstart de Harense Smid

2
CNV: zorgen over doorstart de Harense Smid

CNV Dienstenbond is in gesprek gegaan met de curator van de Harense Smid. Ondanks een doorstart van de keten zijn tweehonderd werknemers hun baan kwijt. De nieuwe contracten pakken bovendien nadelig uit.

Bij de vakbond leefde er een aantal vragen over de gang van zaken, de afwikkeling van het faillissement en de mogelijkheden voor de medewerkers in de toekomst. Daarom heeft er een overleg plaatsgevonden met de curator.

Stand van zaken

vestiging de Harense SmidInmiddels is voor alle medewerkers duidelijk of er een nieuw contract voor hem of haar bij de doorstarter is. De CNV heeft geprobeerd informatie te krijgen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden. De curator kon hier alleen over meedelen dat nieuwe contracten minimaal voldoen aan de CAO voor de Elektronische Detailhandel (ETD).

Lager loon

De CNV kreeg veel vragen over het te verwachten lagere loon dat in het nieuwe contract staat. De loonschalen van de ETD zijn leidend, maar de ervaring heeft geleerd dat de salarissen bij de Harense Smid hoger waren dan de loonschalen die in de CAO zijn opgenomen. Dit kan volgens het CNV betekenen dat een werkloosheidsuitkering hoger uitvalt dan doorwerken onder het nieuwe contract.

2 REACTIES

  1. Uiteraard willen de vakbonden meer leden, maar neem maar van mij aan dat de Harense Smid het moment van failliet gaan zorgvuldig heeft gepland. Na maanden overleg met Mikro Electro is gekozen om op maandag 1 juli de Harense Smid failliet te verklaren en binnen 24 uur een doorstart te maken met Mikro Electro, het bedrijf waar de Harense Smid in 2009 notabene nog 7 Oost-Brabantse filialen van heeft “gekocht”.
    Nu kan de Harense Smid opnieuw starten met behulp van Mikro Electro en het geld van voormalig directeur Ruud van Schaijik. (vader van huidige directeur Mark van Schaijik…)
    Bijkomend voordeel is dat alle betalingsverplichtingen aan voormalig personeel, welke eerder waren ontslaan met een vaststellingsovereenkomst niet meer betaald hoeven te worden, te duur, te oud, overbodig personeel zonder pardon ontslagen kan worden, winkels gesloten kunnen worden en het overgebleven personeel een nieuw contract met slechtere condities aangeboden wordt.
    Dit bedrijf mag zich Hofleverancier noemen, maar als je zo met je (ex)personeel omgaat ben je die titel echt niet waard.

  2. Mag ik even? Volgens mij willen die vakbonden maar één ding: leden! Met contributie. Zorgen dat er een maximaal ontevredenheidsgevoel gekweekt wordt met of zonder acties, als daardoor dan de prijzen integraal omhoog gestuwd worden en we alsmaar duurder worden tov het buitenland tot het mis gaat, dan komen ze boven water om de andere partij als schuldige aan te wijzen. Het lijkt welpolitiek …

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.