Hoe werken de kabels van Actinote?

0
Actinote Sonata kabel

AudioPart heeft vanaf 1 juni het distributeurschap verkregen van Actinote. We geven enige achtergronden over deze Franse fabrikant van hoogwaardige signaal-, luidspreker- en netkabels.

Het Actinote-concept is gepatenteerd sinds 1990. Het bedrijf realiseert een compleet functioneel systeem in de volgende sectoren: lichtnetkabels, interlinks (zowel analoog als digitaal) en luidsprekerkabels.

Parasitaire invloeden

Actinote Sonata kabelElke kabel toegepast in audio/video wordt vervuild door de elektromagnetische interactie geproduceerd door de kabel enerzijds en door de omgeving anderzijds. Hifi-componenten worden simultaan aangetast door al deze parasitaire invloeden. Het veroorzaakt intermodulatievervorming en zo performanceaantasting van het audiosysteem.

Vijf basiscomponenten

Actinotes oplossing is gebaseerd op geleiders in de kabel en opgebouwd rond vijf basiscomponenten:
* hoogwaardige, storingsongevoelige kabel
* associatie van isolatoren
* bescherming aan de bron
* bescherming aan de afsluiting
* connectoren van zeer hoge kwaliteit

De gecombineerde interactie produceert antiparasitaire barrières. Zo worden de audiosignalen geconserveerd en beschermd tegen de elektromagnetische interacties tijdens het gehele reproductieproces van het geluid.