Introductie Arcam irDAC

2
Arcam irDAC

Het aanbod aan digitale bronnen is tegenwoordig ongekend groot en daarmee is ook het aantal beschikbare losse digitaal-analoog converters (DAC?s) sterk toegenomen. Maar lang niet alle DAC?s zijn even muzikaal. 

Arcam irDACBovendien kunnen maar weinig fabrikanten terugkijken op bijna 25 jaar ervaring. Arcam, die zijn eerste DAC op de markt bracht in 1989, kan dat wel. Arcams huidige referentie-DAC, de FMJ D33 SuperDAC, bouwt dan ook door op deze flinke dosis digitale ervaring uit Cambridge. Maar omdat deze DAC niet voor iedereen bereikbaar is, heeft Arcam vanaf vandaag een zeer betaalbaar alternatief: de irDAC, met een adviesprijs van ? 549,-.

Timing en spontaniteit

Alhoewel de irDAC feitelijk de opvolger is van de rDAC, deelt hij veel meer DNA met de topklasse D33. De engineers van Arcam hebben er namelijk alles aan gedaan om de zo kenmerkende timing en spontaniteit van de D33 door te laten vloeien in de irDAC. Het zijn dan ook vooral de zorg voor de voeding, het tijdsfouten-minimaliserend circuit en de analoge uitgangssectie die de irDAC tot prestaties brengen die u normaal gesproken alleen van veel duurdere DAC?s verwacht.

2 REACTIES