Sensation ‘Into the Wild’: 300 LED-lichtlianen

0
Sexy meiden kussen elkaar op Sensation White

Meer dan 40.000 muziekliefhebbers hebben een overweldigende lichtshow in de Amsterdam ArenA meegemaakt. Geheel in het verleidende thema ‘Into the Wild’ voer Sensation afgelopen zaterdag zijn publiek mee tot diep in de jungle. 

Livingprojects ontwierp en produceerde de driehonderd lichtlianen die onderdeel zijn van de futuristische show.

Technische achtergrond

Sexy meiden kussen elkaar op Sensation WhiteOm de lianen echt te laten knallen zijn er custom made LED-strings gemaakt van de CK Philips iColor Flex SLX string van negen meter, waarbij de LED’s in verschillende afstanden van elkaar zijn geplaatst. Dankzij het slim bedachte kabelsysteem kunnen de lianen niet alleen vrij aan de plafonds worden gehangen, maar kunnen ze ook makkelijk en compact worden getransporteerd.

“Daar houd je vanaf het begin al rekening mee,? aldus Michael Sebregts, directeur van Livingprojects. ?De shows gaan de hele wereld over, dan is het noodzaak dat alles, van het transport tot aan de installatie en de aansturing, zo praktisch mogelijk wordt gemaakt.”

DMX-kanalen

De grote uitdaging binnen het project zat echter in het netwerk. Maar liefst 50.000 DMX-kanalen zijn er nodig om de lichtsturing met de LED’s te laten communiceren. “Door speciale netwerkswitches te ontwikkelen konden we het signaal door het enorme aantal kanalen laten lopen,” vertelt Sebregts.

Na de wereldpremière van deze editie in de Amsterdam ArenA zal Sensation ‘Into the Wild’ nog 21 landen over de hele wereld aandoen. Sebregts: “Onlangs hebben we de ‘Source of Light’, het showelement van verleden jaar en de editie uit 2008, nog terug gehad voor revisie. We werken inmiddels al jaren samen met Sensation, maar toch blijft het altijd spannend tot dat allereerste moment dat in de ArenA het licht aangaat.”