Luxman presenteert D-03X cd-speler

0
Luxman

Zolang er cd’s bestaan, zullen er ook cd-spelers nodig zijn om ze ten gehore te brengen. Zoals deze nieuwe D-03X van Luxman bijvoorbeeld.

De nieuwe Luxman D-03X is enerzijds een ‘traditionele’ cd-speler, maar kan anderzijds ook overweg met MQA-cd’s en MQA-bestanden. Voor die laatstgenoemde mogelijkheid is voorzien onder meer een USB-ingang, wat de D-03X meteen ook een DAC maakt. Verder is afspeelsoftware voor Windows en macOS beschikbaar. Maar voor liefhebbers van de aloude cd is dat natuurlijk allemaal slechts bijvangst. Het gaat immers om de aloude zilveren schijfjes! Wat dat betreft zit het wel snor met deze Luxman. Het apparaat beschikt over een cd-loopwerk voorzien van een stalen bovenplaat en 8mm dikke alumunium basis, wat moet leiden tot een zeer stabiel geheel.

Hi-res

Voor de D/A-converter heeft Luxman gekozen voor een PCM1795 van Texas Instruments. Deze kan moeiteloos overweg met hi-res audio. Via USB gaat het dan om PCM tot en met 384 kHz / 32 bit, DSD tot en met 11,28 MHz en MQA 48 kHz / 24 bit (MQA renderer mode tot en met 96 kHz / 24 bit). Verder is er ook een digitale ingang – coax en optisch – beschikbaar, deze kan overweg met een kwaliteit van maximaal 192 kHz / 24 bit. Wat uitgangen betreft kunt u kiezen uit ongebalanceerd cinch of gebalanceerd XLR. Qua prijs dient u een bedrag van £3500 Britse Ponden neer te tellen voor deze veelzijdige cd-speler.