VPI: van platenspelers naar broodnodige handzeep

0
VPI

In plaats van draaitafels is VPI tijdelijk overgeschakeld op de productie van handzeep. Die gratis wordt weggegeven aan iedereen die het nodig heeft.

Het zijn vreemde tijden. De corona crisis wordt met de dag groter en de economische gevolgen minder en minder voorspelbaar. Toch zitten bedrijven vooralsnog lang niet allemaal bij de pakken neer. VPI laat zich zelfs van een positieve kant zien. De fabrikant van high end-draaitafels is tijdelijk overgeschakeld op de productie van handzeep in grote hoeveelheden. COVID-19 heeft tot slagvelden in supermarkten, drogisterijen enzovoorts geleid en we weten allemaal dat iets basaals als (hand)zeep zomaar ineens moeilijk verkrijgbaar is. VPI kreeg het idee tot ‘t maken van handzeep eigenlijk van een klant. Die half grappend riep dat ie bij gebrek aan zeep dan maar de platenreinigingsvloeistof van de fabrikant ging gebruiken.

Schone handen hard nodig

Een mooi initiatief dus, dat hopelijk vele schone handen op gaat leveren. Juist in de VS lijkt de corona-epidemie meer uit de hand te lopen dan elders. Elke hulp ter voorkoming van besmettingen is dan ook meer dan welkom aldaar. VPI kondigde de actie trouwens aan op z’n Facebook-pagina, alwaar u ook enkele foto’s van de flesjes zeep aantreft. De productie is trouwens alleen bedoeld voor de VS en wordt daar kosteloos verspreid.