Buchardt Audio A700 actieve speaker

0
Buchardt Audio

Buchardt Audio heeft de nieuwe A700 actieve luidspreker uitgebracht, inclusief bijpassende hub en andere accessoires.

De Buchardt Audio A700 is bedoeld voor gebruik als speaker in de betere audioinstallatie voor muziek of thuisbioscoop. De A700 past trouwens bij de eerder dit jaar door de Deense fabrikant uitgebracht A500 boekenplank-luidspreker. De A700 is een zuil, voorzien van vier eindtrappen. Ofwel: tweeters, middentoners, midden-lage-drivers en basdrivers worden apart aangestuurd; elk met 150 Watt om precies te zijn. De twee aan de achterkant geplaatste basdrivers maken een groot membraamoppervlak mogelijk, wat dan weer tot een vervormingsarm geluid moet leiden. Middels een speciaal algoritme laten drivers aan voor- en achterkant zich op elkaar afstemmen, zo meldt Buchardt Audio. Ook meldt de fabrikant dat een ieder die dat wil de A700 frequenties tot 17 Hz (-1,5 dB) ten gehore kan laten brengen zonder dat daarbij vervorming optreedt. Een DSP wordt ingezet om al dat moois te realiseren; daarbij wordt gebruik gemaakt van 2700 meetpunten per drivertype.

Hub erbij voor meer mogelijkheden

Draadloze overdracht naar de Buchardt Audio A700 wordt via Wisa gerealiseerd (net als bij de A500, trouwens). En Wisa is dan weer een alternatief voor WLAN die hi-res audio verliesvrij in 24 bit / 96 kHz-kwaliteit mogelijk maakt. Om optimaal gebruik te maken van dat draadloze festijn is de bijbehorende hub nodig. Daarop treft u onder meer HDMI, USB, S/PDIF en lijningangen aan. Verder Chromecast, Airplay, Spotify Connect, DLNA/UpNP en Bluetooth aptX 5 ondersteund. Verder is er ook nog het Buchardt-meetsysteem dat met de Buchardt-app bediend wordt. De A700 is leverbaar in walnoot, zwart en wit voor een bedrag van €5500. Dat is een actie/introductieprijs, de reguliere prijs wordt €6000. Verder kunt u geld besparen door een set bestaande uit de A700 en de bijbehorende hub aan te schaffen. Elke kleur A700 heeft z’n eigen productpagina, u vindt alle modellen alhier op een rijtje.