Technics ‘digitale’ SU-R1000 versterker

0
Technics

Technics brengt binnenkort de ‘digitale’ SU-R1000 geïntegreerde versterker uit, waarbij het digitale deel bestaat uit onder meer een DAC.

De gloednieuwe SU-R1000 geïntegreerde versterker van Technics oogt klassiek. Vergis u echter niet: onder de motorkap is het al nieuwe techniek wat de klok slaat. Zo is bijvoorbeeld voorzien in Active Distortion Cancelling Technology, die vervorming in de eindtrap tegen moet gaan. Dergelijke vervormingen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een inzakkende voedingsspanning of elekromotorische effecten veroorzaakt door aangesloten speakers. Voor de voeding worden trouwens vier onafhankelijke exemplaren gebruikt. Dat zorgt niet alleen voor een prima kanaalscheiding, maar natuurlijk ook voor een goede continue belastbaarheid. Verder is er voor de liefhebbers een phono-voorversterker ingebouwd, waarbij de correctie deze keer door een digitaal filter wordt afgehandeld. Er is daarbij een nauwkeurige afstemming van de equalizer-curve mogelijk; Technics levert zelfs een calibratie-plaat mee.

Digitale deel

Zoals beloofd is de nieuwe Technics SU-R1000 ook deels digitaal. De basis wordt gevormd door een jitter-elimineringsschakeling uit eigen huis, een accugebufferde klok en meer moois. Zowel Toslink, coax als USB-ingangen staan tot uw beschikking. De versterker is opdeelbaar via Pre-Out/Main-in, inclusief een extra paar Rec-Out/Rec-in-aansluitingen. Verder kunt u twee luidsprekerparen op de SU-R1000 aansluiten. Leverbaar vanaf november dit jaar voor een bedrag van €7309,95