Luxman L-595A Special Edition klasse A versterker

0
Luxman

Luxman bestaat 95 jaar en viert dat heuglijke feit middels een zeer gelimiteerde Special Edition L-595A geheel analoge versterker.

Op zoek naar een unieke pure klasse A-versterker? Dan heeft Luxman iets heel bijzonders voor u klaarstaan. De jubileumversie L-595A klasse A-versterker om precies te zijn. Uitgebracht met een oplage van slechts 600 exemplaren (waarvan de helft voor de Japanse markt bedoeld) om precies te zijn en voorzien van een prijskaartje met daarop een bedrag van €12.595. Iets voor de échte liefhebbers en fans van het merk dus. De versterker zet een maximaal vermogen van 2 x 60 watt in 4 Ohm op de klokken, wat heel respectabel is voor een klasse A-exemplaar. Het ontwerp is gebaseerd op de legendarische Luxman L-570, die uit alweer 1989 stamt. De volumeregelaar is oorspronkelijk voor de voorversterker C-70f ontwikkeld; inmiddels ook alweer een klassieker uit 2003.

Alleen analoge in- en uitgangen

Zoals gezegd is de Luxman L-595A een puur analoge versterker, u treft er geen digitale in- of uitgangen op aan. Wel zes lijningangen, waarvan twee symmetrisch (XLR), een phono-voorversterker-ingang die zowel met MM als MC-elementen overweg kan en aansluitingen voor twee sets luidsprekers. Ook een voorversterker-uitgang staat paraat, alsmede een ingang die direct koppelt aan de eindtrap. Leverbaar vanaf juli dit jaar, voor de eerdergenoemde prijs. Informatie over de nieuweling is vooralsnog alleen op de Japanse site – in het Japans… – te vinden.