Hobo Hifi: nieuwe Thorens platenspeler

2
Hobo Hifi

Hobo Hifi zet in z’n nieuwste nieuwsbrief de al even nieuwe Thorens TD 403 DD in het zonnetje, voor liefhebbers van vinyl.

Als u een echte liefhebber van vinyl bent, dan hoort daar vanzelfsprekend een passende platenspeler bij. Hobo Hifi denkt daarvoor een prima kandidaat te hebben gevonden, zo leren we uit hun meest recente nieuwsbrief: ‘Thorens heeft namelijk een nog mooiere direct drive platenspeler aan het assortiment toegevoegd, die garant staat voor een verfijnde, dynamische weergave van vinyl’. De Thorens beschikt over een ‘audiofiele toonarm met voorgemonteerd Ortofon 2M Blue element in een afneembare headshell’, zo lezen we op de productpagina van de speler. Die zoals u daar kunt zien onder meer leverbaar is in een walnoot-afwerking.

2 REACTIES

  1. Analoog is fantastisch, en een analoge master wordt vaak veel slechter geremasterd. @Jaap is het niet eens met mijn uitspraak, maar waarschijnlijk realiseert hij zich niet, dat wij (Jaap / ik) niet naar dezelfde muziek luisteren. Hij luistert naar muziek die allemaal digitaal zijn opgenomen. Trouwens dat zijn de nieuwe vinyl platen ook, deze LP kan als de apparatuur analoog/digitaal van dezelfde kwaliteit is, beslist niet beter dan ALAC zijn. Ik blijf wat ik constateerde, de muziek waarvan de analoge masters vernietigd zijn. Deze muziek door Apple met (platenspeler) High-end apparatuur gedigitaliseerd is. En er absoluut geen slechte remastered file/bestanden op servers staan. Het is monnikenwerk maar mijn oren foppen me niet. Ik hoor vaak precies hetzelfde, als bij het plaatsen van de naald op de plaat, of de tik vanwege een kras.