TEAC VRDS-701 met Esoteric-techniek

0
TEAC

TEAC heeft een nieuwe CD-speler uitgebracht, de VRDS-701 met daarin onder meer techniek – het loopwerk met name – van Esoteric.

Het loopwerk van de nieuwe TEAC VRDS-701 cd-speler is gewapend met VRDS. En die laatstgenoemde afkorting staat dan voor Vibration Free Rigid Disc Clamping System, een techniek afkomstig van Esoteric die ongewenste trillingen tegen moet gaan. Daarbij wordt de cd onder meer met een speciale klem op het draaiplateau gedrukt, waardoor de draaimassa verhoogd wordt en een stabieler toerental moet ontstaan. Wat de elektronica betreft, is het TEAC wat de klok slaat, waarbij de eigen ontwikkelde discreet in dual-mono opgebouwde DAC de centrale spil vormt. Aardig is dat diezelfde DAC ook als externe DAC ingezet kan worden. Via USB PCM is de maximaal haalbare kwaliteit 32 bit / 384 kHz en DSD tot en met 22,5 MHz. Desgewenst kunt u een 10 MHz kloksignaal extern toevoeren. Een hoofdtelefoonversterker maakt het geheel compleet. De VRDS-701 kost €2499, leverbaar vanaf 20 mei. Ook is er een transport-versie beschikbaar, allen in de kleuren zwart of zilver.