Thorens New Reference platenspeler

0
Thorens

De nieuwe Thorens New Reference platenspeler ziet er in de groen-gele uitvoering uit als een militair apparaat, maar is bedoeld voor beduidend vredelievender doelen.

Thorens heeft een lange geschiedenis als het gaat om uitbrengen van reference platenspelers. In 1980 verscheen de eerste en nu is het de beurt aan weer een nieuw exemplaar. Hierbij is volgens de fabrikant alles gegeven om een platenspeler van de hoogste klasse te laten ontstaan. Het apparaat is vanaf het begin af nieuw ontworpen, en onder meer voorzien van een actief trillings-iolatiesysteem. Dit onderdeel is ontstaan uit een samenwerking tussen Thorens en Seismion, een Duitse onderneming die zich alleen met die techniek bezighoudt. Er worden piëzo-elektrische versnellingssensoren met zeer hoge gevoeligheid ingezet om ongewenste trillingen te detecteren en vervolgens met actieve dempers tegen te sturen.

3-fase synchroonmotor

Als aandrijving heeft Thorens gekozen voor een 3-fase synchroonmotor. Via een snaar wordt het draaiplateau dat is opgehangen in een hydrodynamisch lager aangedreven. In totaal kunnen – naar wens – drie toonarmen geplaatst worden, waarbij geldt dat exemplaren van 9, 10 en 12 inch bruikbaar zijn. Op moment van schrijven is de prijs van de New Reference nog niet bekend. Maar – zo gokken we: het zal vast geen koopje van de week worden. Meer informatie over de speler vindt u op de nieuwspagina van Thorens zelve, ook kunt u hier een brochure downloaden in pdf-formaat.