Thorens viert 140 jaar met TD 124 DD

0
Thorens

Thorens viert z’n 140ste verjaardag, en dat is een té mooi getal om ongemerkt voorbij te laten gaan. En dus is er de TD 124 DD om deze mijlpaal luister bij te zetten.

De verjaardagsversie van de Thorens TD 124 DD wordt in gelimiteerde oplage uitgebracht. Deze variant wijkt in een aantal opzichten af van de ‘standaard’-versie die in 2020 werd geïntroduceerd. Zo is er een nieuw 2-laags draaiplateau, met een extra 5 mm dikke laag koper. Verder is er een speciale verjaardagsversie van het Ortofon SPU 124-cartridge. Die wordt echt en alleen meegeleverd met de gelimiteerde verjaardagsversie. Hierin zijn spoelen van puur zilver gebruikt en de behuizing is gemaakt van klassiek bakeliet. De toonarmbekabeling is gewapend met zilveren geleiders.

Afwerking

Een laatste meer direct in het oog springend verschil van de Thorens TD 124 DD Anniversary Edition is de afwerking. En dan hebben we het over echt houtfineer, waarbij onder meer de plint voorzien is van een hoogglanslak, ook nog eens met de hand gepolijst. En o ja: nagenoeg vanzelfsprekend is voorzien in een ‘verjaardagslabel’. Interesse? Dan moet u snel zijn, want er worden er maar 140 geproduceerd. Voor een bedrag van £11999 per stuk.