Van den Hul presenteert The Grail SX

1
Van den Hul

Van den Hul presenteert hun gloednieuwe The Grail SX phono-voorversterker, met tal van vernieuwingen ten opzichte van z’n voorgangers.

Als Van den Hul een nieuwe phono-voorversterker uitbrengt, valt dat in de categorie ‘groot nieuws’. Nog heet van de naald kondigt de fabrikant de nieuwgeborende hieronder in eigen woorden aan:

Meer dan vijftig jaar geleden hebben we onze phono cartridge-naald uitgevonden, de van den Hul 1S. Gedurende deze decennia hebben we ook cartridges geproduceerd. Deze cartridges worden gezien als een van de beste in hun klasse en zijn wereldwijd beroemd. Maar als je de toonaangevende fabrikant van phono cartridges wordt, waarom zou je dan niet je eigen phono-voorversterker uitvinden? Precies dit gebeurde dan ook in 2009 toen we de originele Grail lanceerden. In de loop der jaren kwamen we met de Grail SB (gebalanceerde in- en uitgangen) en de SE (gebalanceerd en een dubbel mono bord)

En nu is er een nieuwe en nog betere jongen in de stad! Maak kennis met de opvolger van de Grail SE en onze nieuwste vlaggenschip phono-voorversterker, de Grail SX.

Een nieuw model, een nieuw printplaatje

Met de ontwikkeling van onze vlaggenschip phono-voorversterker hebben we ook het printplaatje opnieuw ontwikkeld. Dankzij het nieuwe bord is de algehele geluidskwaliteit verbeterd. De Grail SX heeft een grote verbetering gemaakt, vooral in het geluidsbeeld en de luchtigheid.

Gemengde bediening voor in- en uitgang

Met de nieuwe Van den Hul Grail SX is het mogelijk om de in- en uitgangen in ‘gemengde modus’ te gebruiken; met een symmetrisch (XLR) ingangssignaal kan de uitgang zowel symmetrisch (XLR) als asymmetrisch (RCA) tegelijkertijd worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor de asymmetrische (RCA) ingang, beide uitgangen kunnen nu onafhankelijk en tegelijkertijd worden gebruikt.

Automatische laadimpedantie

Net als zijn voorganger heeft de Grail SX ook een automatische laadimpedantie voor de cartridges, variërend van 10 Ohm tot 400 Ohm.

Knoppen aan de voorkant

Om het gebruiksgemak te verbeteren, hebben we de schakelaars verwijderd en lichtgevende knoppen geplaatst. Met deze knoppen kun je de Grail SX aan en uit zetten, en kiezen tussen MM of MC of MC1 en MC2.

Ontworpen en gemaakt in Europa

Net als de andere producten van van den Hul, is de Grail SX ontworpen en gemaakt in Europa.

Beschikbaarheid en prijsstelling

De Grail SX is direct beschikbaar via onze distributeurs en de adviesprijs is EUR 24.000,00.

Voor het gemak hieronder de technische specificaties van de Van den Hul Grail SX op een rijtje:

 

Van den Hul