iFi Neo iDSD 2 DAC met lossless Bluetooth

0
iFi Neo iDSD 2

De gloednieuwe iFi Neo iDSD 2 DAC ondersteunt aptX Lossless via Bluetooth, volgens de fabrikant zelfs de enige momenteel die deze truc beheerst.

De iFi Neo iDSD 2 DAC is de opvolger van de alweer drie jaar geleden uitgebrachte eerste versie. Wat bijzonder is aan deze DAC? De ondersteuning van aptX Lossless. Met als kanttekening dat dit werkt met de DAC als ‘zendende’ kant. Ofwel: om ervan te kunnen genieten hebt u een hoofdtelefoon nodig die eveneens aptX Losless ondersteunt. De DAC fungeert in dat geval slechts als conversiestation. Vanzelfsprekend zullen de meeste gebruikers de Neo iDSD 2 DAC vooral gebruiken in combinatie met een bekabelde hoofdtelefoon. De opnieuw ontworpen hoofdtelefoonversterker in het apparaat levert een vermogen van (maximaal) meer dan 5,5 Watt in 32 ohm via de gebalanceerde 4,4 mm uitgang. Naast die gebalanceerde uitgang vindt u aan de voorkant ook een ‘reguliere’ ongebalanceerde 6,3 mm jack-connector.

PCM en DSD blijven intern native

De maximaal haalbare kwaliteit die de iFi Neo iDSD 2 DAC aankan bedraagt 32 bit / 768 kHz plus alle DSD-niveaus. Aardig is, dat PCM en DSD apart verwerkt worden, waardoor ze in hun native staat blijven. Voor de fans is nog gedacht aan MQA. De DAC kan in drie modi werken: DAC met vast uitgangsniveau, DAC/voorversterker met variabel uitgangsniveau en  als DAC/hoofdtelefoonversterker. Wat aansluitingen betreft is er USB-B, optische en coax-ingangen, een 3,5 mm lijningang, RCA lijnuitgang en XLR gebalanceerde uitgangen.

De iFi Neo iDSD 2 DAC is leverbaar vanaf deze maand, voor een bedrag van $899.