Warsaw Audio Video Show: het is bijna zover!

0
Warsaw Audio Video Show

De Warsaw Audio Video Show is inmiddels een instituut en naast de High End in München toonaangevend te noemen, ook qua grootte.

Van 27 tot en met 29 oktober staat de Warsaw Audio Video Show weer op de rol (klik op de EN-knop rechtsboven op de homepage van het event als u van Pools geen chocola kunt maken). Een feestelijke vijfentwintigste zelfs. De locatie is bijzonder: in het stadion – ooit gebouwd voor het EK 2012 van de Poolse hoofdstad Warschau. Het is de (nog?) tweede grootste show met dit thema in Europa, naast de High End in München. U treft er 600 merken aan, 160 presentatieruimten en 150 exposanten. Zowel beeld als geluid zijn afgedekt, inclusief een grote headphone zone. Ook vindt u er de grootste vinylbeurs van Polen, tal van speciale gasten.

VIP-boxes en hotels

Overigens wordt het stadiondeel van de Warsaw Audio Video Show niet in de lawaaiige standaard expositieruimte aldaar gehouden, maar in de stille VIP-boxen. Ook in de rest van de stad is de show actief, om precies te zijn in het Golden Tulip en Radisson Blu Sobieski hotel. Een dagticket kost maar 50 Poolse Zloty’s ofwel zo’n 11 Euro. Een ticket voor alle dagen kost 75 Zloty. Warschau is prima bereikbaar via vliegtuig, trein en auto.

Praktische tip: mocht u er een paar dagen stedentrippen aan vast willen plakken, hou er dan rekening mee dat het op 1 november Allerheiligen is. Dat wordt in Polen groots gevierd, waarbij alles dicht is. Maar u kunt wel op een van de vele (en drukbezochte) vaak historische begraafplaatsen terecht, meestal staan daar ook stands met eten en andere zaken. Met name aan het eind van de middag en vroege avond levert zo’n bezoek een absoluut spektakel op dankzij de vele kaarsen die dan branden. Aanbevelenswaardig.