Merason Reuss DAC

0
Merason Reuss

Het Zwitserse Merason heeft de nieuwe Merason Reuss uitgebracht, een DAC qua prijs vallend in hun middensegment.

De nieuwe Merason Reuss DAC heeft standaard rack-afmetingen en is voorzien van een met de hand gepolijst frontpaneel. Inwendig is de DAC geheel symmetrisch opgebouwd, waarbij Burr-Brown PCM1794A D/A-converters het eigenlijke omzetwerk voor hun rekening nemen. Er wordt per kanaal een omzetter gebruikt, wat volgens de fabrikant garant moet staan voor een hoog dynamisch bereik. Verder zien we maar liefst drie voedingstrafo’s, één voor elk segment in de DAC. En daarmee bedoelen we: aparte voedingen voor de diverse analoge en digitale schakelingen.

SMD

De uitgangstrap van de Merason Reuss wordt verzorgd door een in klasse A opgebouwde bufferversterker. De maximaal haalbare kwaliteit van de DAC bedraagt 24 bit / 192 kHz. Verder valt op dat inwendig vrijwel hoofdzakelijk SMD-componenten gebruikt zijn, behalve in de voeding.

De Merason Reuss DAC is leverbaar in een zwarte of zilveren uitvoering en u dient er een bedrag van €4900 voor te betalen.