ATC C4 Sub Mk2 subwoofer

0
ATC C4 Sub Mk2

De nieuwe ATC C4 Sub Mk2 kan op eenvoudige wijze voor een wat steviger fundament wat de lage tonen betreft zorgen.

Met name kleinere luidsprekers halen net niet dat meer indrukwekkende laag, waardoor u wellicht iets van de geluidservaring mist. De nieuwe ATC C4 Sub Mk2 helpt dan graag een handje. Het betreft een actieve subwoofer met een ingebouwde 300 Watt klasse AB-versterker. Volgens de fabrikant is de sub bij uitstek geschikt voor ondersteuning van audiofiele muziek en films. Het hart van het systeem wordt gevormd door de volledig nieuwe en gepatenteerde 12 inch SS75-314SC basdriver. Deze wordt aangestuurd door de al genoemde 300 Watt eindversterker die in de sub is ingebouwd.

Geen elektronische correctie

De nieuwe driver in de ATC C4 Sub Mk2 is volledig geoptimaliseerd voor basweergave. Zo zorgt een ‘short coil – long gap’-opzet ervoor dat de spreekspoel ook bij verre uitsturing en grote conusbewegingen altijd binnen de aandrijving blijft. Dat zorgt volgens de fabrikant voor optimale koeling en vermindering van vermogenscompressie. Dat samen moet dan weer leiden tot een verhoogde betrouwbaarheid. Bijzonder is verder dat er door het ontwerp geen elektronische correctie nodig is. De analoge laagdoorlaatfilters zijn alles wat nodig is. Op de achterkant van de sub vindt u onder meer twee gebalanceerde lijnin- en uitgangen. Op laatstgenoemde kunt u desgewenst de hoofdspeakers van uw installatie aansluiten, of nog meer subs aansluiten.

Vele mogelijkheden wat afwerking betreft

De ATC C4 Sub Mk2 kost £3990 met standaardafwerking. De keuze daarbij is groot: Cherry, Black Ash, Walnut and Oak real-wood veneers, as well as Satin Black and Satin White finishes. Ook zijn er premium afwerkingen, waarbij we het dan hebben over Rosewood, European Crown Cut Walnut, Burr Magnolia and Pippy Oak. In dat geval betaalt u £4750. Gaat u voor pianolak in zwart of wit, dan verandert het prijskaartje naar £6140. Alle houtfineerlagen zijn naar wens te voorzien van een hoogglanslak, voor een meerprijs van £1979.