Franco Serblin Accordo Goldberg

0
Franco Serblin Accordo Goldberg

De Franco Serblin Accordo Goldberg luidsprekers hebben in de verte qua uiterlijk wel iets weg van een muziekinstrument. Héél vreemd is dat niet!

Ontworpen in Italië door een Italiaanse meubel- annex instrumentenmaker. Dat is de erfenis van de Franco Serblin Accordo Goldberg speakers. Franco Serblin richtte begin jaren tachtig van de vorige eeuw Sonus Faber op. Dat bedrijf verkocht hij in 2006 om onder eigen naam verder te gaan. Hij nam z’n vakkennis betreffende luxe Italiaans meubilair, het werken met destijds unieke gebogen kastwanden en het gebruik maken van kwaliteitsmateriaal als exotische houtsoorten en Italiaans leer met zich mee. Helaas overleed Serblin in 2013. Het betekende dat hij bij leven slechts één (en de eerste) speaker de productieruimte heeft zien verlaten: de Ktêma. Maar: hij liet ook een erfenis na in de vorm van tal van ontwerpen, concepten en tekeningen.

Geïnspireerd door snaarinstrumenten (en Bach)

De Franco Serblin Accordo Goldberg luidspreker is een van die ontwerpen uit het nalatenschap van de meester. Vanzelfsprekend handgemaakt. Waarbij geldt dat het sowieso een bijzonderheid is wanneer het bedrijf überhaupt een nieuwe speaker uitbrengt. De naam is trouwens afkomstig van Bach’s Golberg variaties. En daar past een klassieke vormgeving als deze prima bij natuurlijk. Het betreft een tweeweg boekenplankspeaker, voorzien van een 180 mm midden-lagetonendriver en een 29 mm silk dome tweeter. De kast van walnoot (en de vorm daarvan) werd gebaseerd op het uiterlijk van snaarinstrumenten.

Voor een paartje Franco Serblin Accordo Goldberg speakers dient u een bedrag van £8888 Britse Ponden.