JBS LABS ATOM: klein maar fijn

0
JBS LABS

JBS LABS heeft de ATOM Amp 2 en ATOM DAC 2 uitgebracht, heerlijk compacte en – het moet gezegd – mooi ogende – apparaten.

Feitelijk geeft de naam van de nieuwe JBS LABS ATOM AMP 2 en DAC 2 precies de functionaliteit van beide nieuwelingen aan. We hebben het dus over een versterker (of beter: een hoofdtelefoonversterker) en een DAC. Maar dan wel compact vormgegeven. Het moet wel heel raar lopen als u voor dit setje geen plek vindt! De AMP 2 is is een hoofdtelefoonversterker met een maximum uitgangsvermogen van 2,6 Watt. Aan de voorkant treft u – een 4,4 mm gebalanceerde uitgang alsmede een 6,3 mm ongebalanceerde uitgang aan. Verder is voorzien in een hoofdtelefoon-beveiligingscircuit dat per ongeluk oversturen voorkomt. Verder is DC-beveiliging ingebouwd. Aan de achterkant vindt u lijnin- en uitgangen.

JBS LABS ATOM DAC 2

Verder is er nog de ATOM DAC 2, ofwel de D/A-converter. In exact dezelfde vormgeving en grootte, dus u kunt ‘m mooi bovenop de AMP 2 zetten. De maximaal haalbare PCM-kwaliteit bedraagt 32 bit / 384 kHz en DSD tot en met DSD128. Verder wordt USB-C als inmiddels universele aansluiting gebruikt.

Beide apparaten zijn bijzonder prettig geprijsd: de JBS LABS ATOM AMP 2 kost net als de DAC 2 maar $129. Da’s te overzien.