Yamaha CD-C603 cd-wisselaar

0
Yamaha

De Yamaha CD-C603 doet vrijwel vervlogen tijden herleven, want het is niet alleen een cd-speler, maar ook cd-wisselaar.

Hét nadeel van een cd is de relatief beperkte opslagcapaciteit, met zo’n 74 minuten hebt u het wel zo’n beetje gehad. En als u continu op de achtergrond muziek wilt horen is de standaard cd-speler een wat onpraktisch apparaat. In de jaren negentig van de vorige eeuw was de cd-wisselaar daarom op zeker moment populair. Je propte het ding vol cd’s en er ontstond voor uren luisterplezier. Precies dat scenario doet de nieuwe Yamaha CD-603 herleven. Deze speler heeft een cd-wisselaar voor vijf schijven aan boord. Met als aardig modern extraatje: u kunt cd’s wisselen terwijl de muziek van de beluisterde cd gewoon door blijft spelen.

USB-ingang

Er is bij de Yamaha CD-603 ook aan gebruiksgemak gedacht. Zo opent de wissellade volledig en hebt u in één klap toegang tot alle geplaatste cd’s. Moderne snufjes als een zwevend opgehangen laser pick-up maken dat mechanische en mogelijk verstorende trillingen niet of veel moeilijker doordringen tot dit essentiële onderdeel. Verder is er iets als een ‘Intelligent Digital Servo’, dat er dingen als eventueel signaalverlies compenseert, maar ook tracking en motor-toerentalmeting voor z’n rekening neemt. En mocht u eens wat moderne digitale audiobestanden ten gehore willen brengen? Dankzij een op het frontpaneel aanwezige USB-poort prikt u snel een USB-stick met muziekbestanden in. Ondersteund worden zowel WAV als FLAC, in een resolutie tot en met 24 bit / 96 kHz.

Op moment van schrijven zagen we de wisselaar alleen nog op de Australische website van de fabrikant. De Yamaha CD-C603 kost daar $899 Australische dollars, omgerekend zo’n €548.