HumminGuru I-Brush platenborstel

0
HumminGuru I-Brush

Vinyl is voor velen een leuke hobby, maar het genot staat of valt wel bij schone platen. Daarvoor komt de HumminGuru I-Brush platenborstel van pas!

Het mag geen geheim heten dat platen als ware magneten werken voor stof en vuil. Hoe voorzichtig je ook met vinyl om gaat, uiteindelijk komen er stofdeeltjes op terecht. Die zijn hoorbaar in de vorm van de welbekende tikken en uiteindelijk ook ruis. Nu kunt u een dure en complexe automatische platenwasmachine aanschaffen, maar het kan ook veel simpeler en beduidend goedkoper. De aloude platenborstel is immers niet voor niets uitgevonden. De nieuwe HumminGuru I-Brush platenborstel is dan net iets uitgebreider. Hij bestaat namelijk uit verschillende onderdelen. Ten eerste is er een soort van bakje waarin u de meegeleverde – alcoholvrije – reinigingsvloeistof druppelt. Een handige ‘filler line’ laat in één oogopslag zien of u voldoende gedruppeld hebt.

Soppen met oranje, drogen met blauw

Plaats vervolgens de borstel van de HumminGuru I-Brush in de houder. Het oranje deel zuigt de reinigingsvloeistof op; daarmee maakt u de eerste gang over de plaat. Afdrogen gebeurt dan met het blauwe deel van de borstel. Na de plaat nog even aan de lucht gedroogd te hebben, is de plaat weer klaar voor gebruik. En klinkt deze als het goed is weer een heel stuk schoner!

De HumminGuru I-Brush is behoorlijk betaalbaar: er hangt een prijskaartje van €35 aan.