PS Audio firmware-upgrade voor PerfectWave DirectStream DAC MK2

0
PS Audio

PS Audio heeft de gloednieuwe Mount Massive firmware-upgrade voor hun PerfectWave DirectStream DAC MK2 uitgebracht.

Dat was een hele mond vol, maar de naamgeving van zowel update als apparaat is natuurlijk iets waar wij in ieder geval geen enkele invloed op hebben. Wel geldt dat de nieuwe Mount Massive firmware-upgrade voor de PerfectWave tal van verbeteringen bevat. Volgens PS Audio krijgt u door de nieuwe versie 3.1.0 van het OS een ‘gigantisch’ verbeterde geluidskwaliteit. Waarbij hoofdrollen zijn weggelegd voor hogere resolutie, minder ruis en diverse verbeteringen op het vlak van audio. Volgens de CEO van PS Audio is de upgrade ‘de grootste waar ik ooit van gehoord heb in de vijftig jaar dat ik in deze industrie werk. Mount Massive heeft de prestaties van de DirectStream DAC MK2 naar niveaus getild waar ik alleen maar van kon dromen’.

Grootse verbeteringen

Onder meer de ‘Digital Lens’ is voorzien van een nieuwe buffer. Waarbij geldt dat dit het onderdeel is dat de inkomende digitale gegevens herbouwt in een nieuw en volgens de fabrikant jittervrij signaal. Het hoorbare ruisniveau is met 10 dB verlaagd, ultrasone ruis met 30 dB. De engineering expert van PS Audio, Ted Smith, heeft er – zo lezen we in de aankondiging – honderden uren aan optimalisatie voor uitgetrokken. Volgens de fabrikant zijn de verbeteringen die de firmware-upgrade toevoegt aan de PerfectWave beslist geen kleinigheden. We hebben het over ‘een breder en dieper geluidsbeeld. Met een meer open en luchtige kwaliteit maar tegelijkertijd verfijnd en gebalanceerd geluid.

U kunt de Mount Massive-upgrade hier downloaden. Bent u wat minder ‘IT-begaafd’, dan kunt u ook een USB-stick a $29 bestellen bij PS Audio via deze link