Soulnote A-3 geïntegreerde versterker

0
Soulnote A-3

De Soulnote A-3 is een gloednieuwe referentieversterker, geïntegreerd en al. Het is meteen het vlaggenschip van de Japanse fabrikant.

Feitelijk is de nieuwe Soulnote A-3 een samensmelting van andere vlaggenschepen van de fabrikant. U treft er namelijk techniek uit de P-3 voorversterker in aan, samen met (twee keer, want stereo) de M-3 mono-eindtrap uit dezelfde stallen. Het geheel is volledig analoog opgebouwd. U treft er zelfs alleen analoge ingangen op aan (3 x XLR en 3 x cinch voor elk kanaal). Digitale ingangen of zelfs een phono-ingang ontbreken. Maar daar krijgt u wel een heel schoon en volledig symmetrisch door het hele ontwerp opgezette eenheid voor terug. Bijzonder (en handig) is dat de signaalmassa per schuifschakelaar te verbreken is. Zo voorkomt u – als het een beetje meezit – vervelende aardlussen.

Stevige voeding

De voeding van de Soulnote 3-A is eveneens een kunstwerkje op zich, waarbij de basis gevormd wordt door twee ringkerntrafo’s (eentje per kanaal) met een vermogen van 700VA. Gelijkrichting en afvlakking worden afgehandeld door SiC-dioden en speciaal geselecteerde foliecondensatoren. Verder geldt dat de volumeregeling gerealiseerd wordt middels een weerstandsnetwerk.

De Soulnote A-3 is leverbaar in zilver en zwart, en u dient er €20.990 voor te betalen. Meegeleverd worden een netsnoer, afstandsbediening, vloerplaat van hout en drie spikes.