Orange Valve Tester MKII

0
Orange Valve Tester MKII

De nieuwe Orange Valve Tester MKII komt ongetwijfeld prima van pas bij een ieder die buizenapparatuur heeft staan waar mogelijk eens een buis vervangen moet worden.

Voor het doormeten van buizen heb je normaliter kennis van zaken nodig. Maar in tegenstelling tot vroeger, waarbij je zelf aan de knoppen moest draaien en meetgegevens interpreteren kan dat anno nu stukken makkelijker. Dat blijkt althans uit de nieuwe Orange Valve Tester MKII. Dit apparaat meet volautomatisch buizen door en velt een oordeel. Alles is gebaseerd op een microcontroller die een serie complexe inter-electrode schakelingen uitvoert en de buis belast en meet. U hoeft verder eigenlijk geen kennis van zaken te hebben. Het is een kwestie van een buis inprikken en op de OK-knop drukken. De Britse fabrikant belooft dat dan het gevelde oordeel snel getoond wordt.

Meer testmogelijkheden

De Orange Valve Tester MKII beschikt ten opzichte van z’n voorganger over een beduidend grotere database aan buizen en buisgegevens. Nieuw zijn verder een high current grid leaking test, een thermal runaway test en een digitale microfonie functietest. Laatstgenoemde is specifiek bedoeld voor voorversterkerbuizen. Mocht u nog meer willen, dan is er een optionele uitbreidingsmodule. Hiermee test u direct verwarmde buizen als de 300B en anderen als de EF86 en GZ34. Ideaal voor audiofiele hifi-liefhebbers dus.