Genuin Audio Drive platenspeler

0
Genuin Audio

De Genuin Audio Drive is een absolute high-end platenspeler, iets wat ook al blijkt uit de prijs. Voor de Ware Audiofiel dus…

Niet iedereen neemt genoegen met een platenspeler van een paar honderd Euro of zelfs minder. Nee, dé audiofiel gaat net dat stapje verder. Voor hem of haar is er de Genuin Audio Drive. De Duitse fabrikant heeft deze ultieme platenspeler in samenwerking met Helmut Thiele ontworpen. De oorspronkelijke Audio Drive verscheen overigens al in 2016, maar nu is er de 2024-versie. Deze heeft als aandrijving een drietal synchroonmotoren. Via drie afzonderlijke snaren drijven die een aluminium draaiplateau aan. Hierbij kunt u kiezen uit de bekende toerentallen 33 1/3 en 45 tpm. In het chassis van de speler worden vijf verschillende materialen gebruikt: multiplex, aluminium, acryl en een speciale thermopastische kunststof met de naam POM. Deze mix moet garant staan voor een optimale demping van ongewenste trillingen.

Phono-voorversterker

Praktisch en voor deze prijsklasse ook wel apart is de ingebouwde phono-voorversterker die overweg kan met zowel MM als MC-elementen. Hierbij kunt u verschillende correctiecurven selecteren: RIAA, Decca en Columbia. Via banken met dipswitches kunt u tal van andere zaken configureren.

En dan blijft de hamvraag natuurlijk over: wat kost dat nou? U mag de Genuin Audio Drive mee naar huis nemen na betaling van €19.900.