JBL L10CS subwoofer

0
JBL L10CS

De nieuwe JBL L10CS subwoofer geeft de L52 en L82 MKII een boost in de laagweergave. Ook qua design past het allemaal perfect bij elkaar!

Importeur Reference Sounds vestigt de aandacht op de nieuwe JBL L10CS: ‘De L100 MkII is met zijn witte 10” Pure Paperpulp woofer in staat om een heerlijk vol laag neer te zetten. De übersolide woofer zal zich niet snel in een baslijntje verslikken. Zijn kleinere walnutverwanten verpakken dezelfde drive in een kleiner jasje maar doen het in het laag natuurlijk iets rustiger aan. Totdat je ze paart met JBL’s nieuwe L10CS subwoofer! Voorzien van ingebouwde versterker en helemaal in stijl met de rest van de Classic familie‘. Niets weerhoudt u natuurlijk om hem als ondersteunende sub voor andere luidsprekermodellen te gebruiken. Bijvoorbeeld met de recent geïntroduceerde JBL L42MS.

Extra ondersteuning

De JBL L52 en L82 MkII zijn uitgevoerd als 2-weg modellen waarbij de woofer niet alleen de bassen maar ook de middentonen voor zijn rekening moet nemen. Om die reden – en de wens de kast compact te houden – is er hier gekozen voor een kleinere woofer. 5,25” bij de L52 en 8” bij de L82 MkII. ‘Alhoewel beide modellen in hun eigen recht imponeren zit er natuurlijk een grens aan het gewicht en diepgang dat deze modellen in de basweergave kunnen realiseren. De L10CS is dan ook ontwikkeld om de energieke klank van deze modellen naar onderen uit te breiden. In combinatie met de L52 of L82 MkII bouwt de L10CS een machtig fundament en warmte zonder bonkerig te worden. De talenten van de L10CS liggen namelijk niet zozeer in het nabootsen van aardbevingen of ufo landingen maar in een subtiele toevoeging van gewicht en kracht. Precies dat dus waar de kleinere luidsprekers simpelweg niet genoeg membraan oppervlak voor hebben‘, zo legt de importeur uit.

Instelmogelijkheden

De L10CS meet zo’n 34cm breed, 40cm diep en 39cm hoog en is aan de onderzijde voorzien van een witte 10” (25cm) woofer met Polycellulose membraan. De subwoofer is voorzien van twee basreflex poorten gericht naar de achterzijde van de kast. Op diezelfde achterzijde vindt u het aansluitpaneel van de ingebouwde 250Watt eindversterker die de witte woofer aanstuurt. De versterker ontvangt zijn signaal via een enkele RCA input vanuit een specifieke subwooferuitgang of volumegeregelde pre-out. De gewenste crossover frequentie is instelbaar tussen de 50 en 150Hz en verder kunt u het volume instellen. Om het plaatje helemaal compleet te maken is een Phase Selector aanwezig. Hiermee integreert u de sub rond de crossover perfect met de hoofdspeakers.

De solide behuizing van de JBL L10CS is uitgevoerd in Natural Walnut of Black Walnut finish en sluit daarmee visueel naadloos aan op de JBL Classic modellen. De vraagprijs bedraagt €749.