Q Acoustics 5050 vloerstaander

3
Q Acoustics 5050

De nieuwe Q Acoustics 5050 vloerstaande speaker is meteen ook het nieuwe vlaggenschip van deze fabrikant. En extreem veel kost een set niet!

Bij vlaggenschepen van een fabrikant denk je al gauw aan een voor de gemiddelde mens nagenoeg onbetaalbare apparatuur. Valt bij de nieuwe Q Acoustics 5050 vloerstaande luidsprekers gelukkig behoorlijk mee, want daar betaalt u per paar €1699 voor. Misschien is het nog altijd geen bedrag dat iedereen direct klaar heeft staan voor een set speakers. Maar dan moet het met een maandje of twee, drie best bij elkaar te sparen zijn! Hart van de speaker wordt gevormd door de 150 mm C3 Continuous Curved Cone Membran. Volgens de fabrikant zijn ze voorzien van bijzonder krachtige magneten. Samen met 30,5 mm grote spreekspoel moet dat een – ten opzichte van conventionele 25 mm spreekspoelen – een 50% hogere belastbaarheid opleveren.

De 25 mm tweeter is mechanisch van de kast gescheiden, wat interactie met de beide midden-laagdrivers moet tegengaan. Verder is aan de kast veel aandacht besteed, wat tot een optimaal klinkend geheel moet leiden. Wat afwerking betreft kunt u kiezen uit wit, zwart, eiken en rozenhout. Per direct leverbaar voor het hierboven genoemde bedrag!

3 REACTIES

  1. Ik wil graag een opmerking plaatsen over dit artikel, als dat mag.

    Ik weet niet wie de doelgroep is van Alpha Audio. Ik ben een alleenverdiener en met mijn loon moet ik een gezin onderhouden. Ik kan het bedrag van 1699 euro niet in een maandje of twee, drie bij mekaar sparen. Heel misschien in een jaartje of twee, drie.
    Ook zie ik in artikelen regelmatig het woord betaalbaar voorbijkomen, maar wat voor de één betaalbaar is, kan voor de ander een hoop geld zijn.