Triangle BOREA BR10 vloerstaande speaker

0
Triangle BOREA BR10

De nieuwe Triangle BOREA BR10 is het topmodel uit deze serie luidsprekers, waarbij de 8 inch grote drivers voor een solide laagweergave moeten zorgen.

In tegenstelling tot de rest van de BOREA-serie is de Triangle BOREA BR10 voorzien van 8 inch drivers. Volgens de fabrikant breiden die de laagweergave verder naar beneden uit. Verder is er de 25 inch tweeter met waveguide (EFS technologie om precies te zijn). Naast de twee lagetoners is er nog de middentoner, waarbij de conus gemaakt is van cellulosepulp. De tweeter en middentoner zijn ongewijzigd ten op zichte van andere BOREA-modellen.

Hifi en home cinema

Volgens de fabrikant is de Triangle BOREA BR10 prima geschikt voor zowel hifi als home cinema. En dat is mede te danken aan de weergave van een breed geluidsspectrum. De speakers kunnen aangestuurd worden met een vermogen van maximaal 200 Watt RMS, waarbij een hoge gevoeligheid van 92 dB geldt. De speakers zijn bedoeld voor kamers groter dan 30 vierkante meter.

Ondanks alle mooie specs valt de prijs van de Triangle BOREA BR 10 reuze mee: €1500 per paar.