Vincent Audio SA-T7 Diamond Tube voorversterker

0
Vincent Audio SA-T7 Diamond Tube

Interessant aan (het inwendige van) de nieuwe Vincent Audio SA-T7 Diamond Tube is, dat hierin zeldzame buizen van Telefunken gebruikt worden.

Je hebt buizen en buizen. Met name in het verleden werden tal van roemruchte buizen uitgebracht door fabrikanten van naam en faam. Zoals de Telefunken PCF803’s. Natuurlijk: dat was in de hoogtijdagen van het buizentijdperk, toen het onderste uit de kan van deze techniek gehaald werd. Deze buizen worden al decennia niet meer gemaakt. Maar hier of daar zijn er met moeite nog wel nieuwe partijen gemaakt in het verleden te vinden. In de nieuwe SA-T7 Diamond Tube voorversterker van Vincent Audio vindt u de genoemde originele PCF803’s. Technisch ontwerper van de Duitse fabrikant Frank Blöhbaum bouwde er dit apparaat in gelimiteerde oplage omheen. Vanzelfsprekend gelimiteerd, want zoals gezegd zijn de buisjes zeldzaam geworden

Ingebouwde DAC

Wat in ieder geval opvalt aan de Vincent Audio SA-T7 Diamond Tube zijn de bijzonder lage ruis karakteristieken. Wat dan deels weer te danken is aan de door Blöhbaum ontworpen BestPentode-schakeling. Het apparaat beschikt over een waaier aan aansluitingen voor zowel analoge als digitale bronnen. Een op de PCM-5102 gebaseerde DAC ingebouwd, met een maximale kwaliteit van 24 bit / 192 kHz. Zelfs aan moderne fratsen als Bluetooth 5 is gedacht.

De SA-T7 Diamond Tube kost $3999,95. Zoals gezegd in gelimiteerde oplage, dus u moet er snel bij zijn.