Weiss HELIOS: net als in de studio

0
Weiss HELIOS

Volgens de fabrikant levert hun nieuwe Weiss HELIOS DAC exact hetzelfde geluid af als in de studio. Voor de meer extreme puristen dus!

De Weiss HELIOS is een pro-level D/A-converter die – zo lezen we in de aankondiging – dezelfde geluidskwaliteit als die in professionele mastering-studio’s moet leveren. Dat onder het motto ‘nothing gets between the listener and the music. Het is de langverwachte opvolger van de MEDUS, mocht u bekend zijn met de DAC’s van het merk. De HELIOS beschikt over zowel gebalanceerde als ongebalanceerde analoge uitgangen, plus digitale ingangen in diverse formaten. Alle standaard samplefrequentie tot en met 384 kHz worden ondersteund; ook DSD x64 en x128 zijn van de partij.

Eigen ontwikkelde discrete op-amp

De Weiss HELIOS is niet ‘alleen’ een DAC, maar tevens een voorversterker, hoofdtelefoonversterker en streamer die Roon Ready is en UPnP ondersteunt. Intern wordt een 32 bit DAC-chip gebruikt, met vier parallelle omzetkanalen per audiokanaal. Alle analoge signaalafhandeling wordt geregeld met door Weiss zelf ontwikkelde discreet opgebouwde opamps. Deze staan bekend onder de naam OP2-BP. Overigens zijn de HELIOS en de DAC501 en DAC502 van de fabrikant gebaseerd op hetzelfde digitale audioplatform, maar gebruikt de HELIOS een andere DAC en analoge uitgangssectie. Hoe dan ook iets voor de puristen onder u.