iFi Zen DAC 3

0
iFi Zen DAC 3

De iFi Zen DAC 3 is – zoals het cijfer drie wellicht al doet vermoeden – alweer de derde generatie van dit succesnummer.

De iFi Zen DAC 3 kost u niet (heel erg) de kop. Toch is het een zeer compleet en uitgebreid geheel. De maximaal ondersteunde kwaliteit van de DAC bedraagt 768 kHz PCM en DSD tot en met DSD512. Mocht u hier of daar nog wat MQA’tjes hebben liggen, dan is het goed om te weten dat ook dit formaat ondersteund wordt. Praktisch is de ingebouwde hoofdtelefoonversterker en daarbij behorende volumeregeling. Daarbij kunt u kiezen uit een asymmetrische reguliere 6,3 mm jack-aansluiting en een 4,4 mm gebalanceerde uitgang. Als ingang is voorzien in een USB-C-aansluiting.

Zen Phono 3

Ook nieuw van iFi is de Zen Phono 3, een phono-voorversterker die overweg kan met zowel MM- als MC-cartridges. Praktisch is hier een ingebouwd subsonic-filter dat integriteit en muzikaliteit volgens de fabrikant ten goede moet komen. De Phono 3 beschikt over gebalanceerde en ongebelanceerde uitgangen, dus u kunt er alle kanten mee op.

De iFi Zen DAC 3 is per direct leverbaar en kost $229. Ook de Zen Phono 3 kunt u nu aanschaffen, tegen betaling van $249. Zoals gezegd behoorlijk betaalbaar dus!