LP’s reinigen: gedestilleerd water en vingers

0
LP's

Soms kom je hier of daar best aardige tips tegen op internet. Neem nu die van ‘oude rot’ Steve Guttenberg betreffende het schoonmaken van LP’s. Scheelt veel geld!

Voor het schoonmaken van LP’s (en natuurlijk ook de andere formaten vinyl) bestaan speciale machines, zoals bijvoorbeeld deze. An sich werkt dat natuurlijk allemaal prima, niks mis mee. Alleen: zo’n apparaat en de speciale sopjes gaan uiteindelijk wel in de papieren lopen. Vroeger pakten we dat dan ook anders en meer praktisch aan bij bijvoorbeeld een radiostation. Gewoon afspoelen onder de kraan, al dan niet na even in een bak lauw water met zeepsop doorgebracht te hebben. De LP dan, welteverstaan. Werkte prima, eigenlijk. Steve Guttenberg adviseert in zijn stukje betreffende het schoonmaken van vinyl om gedestilleerd water te gebruiken. Is wat voor te zeggen en een kannetje van dat spul kost u de kop natuurlijk niet. Gewoon, zonder zeepsop spoelen, en een beetje wrijven met een vinger. Klaar. Zeker als u heel veel vinyl in huis hebt een tip tijd veel geld (en ook tijd) kan besparen.