Sony PS5 Pro op komst?

0
Sony PSP

Feitelijk wordt er in het tech-roddelcircuit al sinds de lancering van de gewone Sony PS 5 gesproken over een Pro versie. Die geruchten zwellen aan.

Op Flatpanelshd.com vindt u een bericht betreffende een mogelijk ‘op springen’ staande Sony PS (PlayStation) 5 Pro. De lanceerdatum zou ergens in november volgend jaar (2024 dus) zijn. Pro-features zouden een hogere 4K framerate zijn, ondersteuning voor 8K-resolutie en verbeterde ray-tracing. De codenaam van de Pro schijnt intern Trinity te zijn. Niet helemaal onlogisch, want de voorgaande interne ontwikkelnamen waren Neo voor de PS 4 en Morpheus voor de PS VR. Al deze namen zijn afkomstig uit de Matrix-films.

Mediaspeler en streamer

PS’s als de huidige Sony PS 5 zijn natuurlijk gameconsoles, maar de reden dat ze hier ook met enige regelmaat de revue passeren is dat het ook mediaspelers en streamers zijn. De prijs van het geheel is dan wel verdraaid interessant, zeker als u een exemplaar met Blu-ray-speler kiest. Of die bij komende versies van Sony’s PS ook nog komen is afwachten en mogelijk twijfelachtig. Blu-ray is immers stevig op z’n retour. Anderzijds wil Sony wellicht gebruikers nog backwards-compatibiliteit bieden om hun ooit op Blu-ray gekochte games te kunnen blijven spelen.