Epos Gaming stopt ermee

0
Epos Gaming

De Epos Gaming-divisie stopt ermee. Let wel: dat heeft niets van doen met het ‘gewone’ zakelijk georiënteerde Epos!

Epos Gaming was vroeger een merk van Sennheiser en is tegenwoordig in handen van Demant A/S. Of beter gezegd: was, want zij stoppen met dit onderdeel. Opvallend, want het is een merk dat wel degelijk leeft onder gamers en het sponsorde allerlei sportevenementen. Als reden voor het stoppen met Epos Gaming geeft Demant A/S onder meer dat de gamingmarkt enorm ‘vertraagd’ is. En dat vooral na de enorme piek vanaf 2020, toen de Covid-pandemie van start ging. Een zwak consumentenvertrouwen daarbij opgeteld leidt tot een donker toekomstbeeld. Het bedrijf ziet geen haalbare weg meer om een winstgevend bedrijf aan te houden zonder grote investeringen en producten, merken en distributie.

Ontslag

Bekende producten van Epos Gaming waren bijvoorbeeld headset Game One en de nieuwe serie GSP- en H-serie headsets. Demant A/S belooft wel dat de ondersteuning voor producten doorgaat. Inmiddels zijn alle medewerkers van de gaming-afdeling ontslagen.

Nogmaals ter benadrukking: het zakelijke Epos met headsets en dergelijke voor business-gebruik gaat gewoon door!