‘Netflix gaat prijzen opnieuw verhogen’

3
Netflix

Naar verluidt gaat Netflix z’n abonnementsprijzen verder opschroeven, maar wacht het nog even totdat nieuwe content is geproduceerd.

Volgens (paywall, helaas) de Wall Street Journal staat opnieuw een prijsverhoging op de rol voor Netflix-abonnees. What-Hifi meldt dat het alles te maken heeft met de langdurige schrijversstaking in Hollywood. Omdat die nu voorbij is, kan razendsnel nieuwe content gemaakt worden. Als de bibliotheek over een maand of wat fors is uitgebreid met aanlokkelijke waar, wordt vervolgens de prijs omhoog gegooid bij Netflix. Daarbij hoopt het bedrijf natuurlijk z’n klanten vast te houden omdat die geen ‘nee’ kunnen zeggen tegen de lokkertjes.

Bovengrens bereikt?

Probleem is dat Netflix nogal koersbepalend is voor de overige videostreamers. Wat betekent dat er ongetwijfeld ook weer aansluitende verhogingen volgen bij de andere bekende namen als Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime Video. Zoals we al eerder schreven: streamen gaat fors in de papieren lopen. Inmiddels zijn de eerste tekenen van die prijsverhogingen mogelijk al zichtbaar aan het worden: illegaal downloaden binnen de EU is voorzichtig maar gestaag weer aan het toenemen. Als de streaming-zeepbel barst, kunnen film- en platenmaatschappijen deze keer echter alleen de hand nog in eigen boezem steken. Je kunt klanten niet oneindig uitmelken, er is duidelijk een bovengrens aan wat mensen over hebben voor streamen. Als je die overschrijdt, volgt een duik in illegale downloads.

3 REACTIES

      • Ik begrijp het zeker. Al ben ik liever geen onderdeel van het probleem van het illegaal verspreiden van muziek en video-materiaal. Het probleem nu is echter dat je op talloze diensten geabonneerd moet zijn om alles te kunnen zien en horen… en dat loopt serieus in de papieren. Ik heb weleens gekeken wat ik per maand kwijt zou zijn aan muziek- en (vooral) videodiensten als ik gewoon alles wil kunnen zien. Bij videodiensten kwam ik uit op: Netflix, Disney, HBO, Videoland, NPO Plus en Prime… En zelfs dan heb je nog niet alles. Dat is toch idioot? Zes diensten! Dat is meer dan 60 Euro per maand. Met internet en muziek zit je op 130 Euro per maand ofzo. Als gewone sterveling kan ik dat er niet even bij hebben. Buiten het feit dat ik het er niet voor over heb.

        Waar is de dienst die het allemaal gewoon aanbiedt voor een normaal bedrag?