Apple TV+ wordt heel stuk duurder

0
Apple TV+ wordt heel stuk duurder

Apple knalt de prijs van z’n Apple TV+ abonnement omhoog, maar ook Apple Arcade verdubbelt bijna in prijs.

Apple TV+ was tot nu toe een van de meer prettig geprijsde videostreamingdiensten. De inhoud was relatief bescheiden, maar wel van hoge kwaliteit. Veelal eigen producties ook. In de VS gaat de abonnementsprijs nu van $6,99 naar $9,99 per maand. Ook Apple Arcade knalt die 40 procent omhoog, wederom van $6,99 naar $9,99. Omdat de prijsverhogingen eveneens in het VK gelden, lijkt het slechts een kwestie van (weinig) tijd alvorens u ze in de EU ook kunt verwachten.

Is het voor u de hogere prijs waard?

De prijsverhogingen betekenen ook dat de combi-abonnementen voor Apple’s streamingdiensten eveneens stevig in prijs stijgen. Het maakt bijvoorbeeld het genoemde Arcade – een abonnementsdienst voor spelletjes – direct wel een heel stuk onaantrekkelijker. Of u het stevig verhoogde abonnementsgeld voor Apple TV+ over hebt, is een afweging die u zelf moet maken. Zoals gezegd: Apple heeft tal van eigen producties in de dienst klaarstaan. Maar als u daar toevallig geen extreme fan van bent en ooit een goedkoop abonnement op Apple TV+ hebt afgesloten, is het wellicht nu de tijd om eens serieus na te gaan denken. Met name ook omdat prijzen van streamingdiensten overal de pan uitrijzen inmiddels.