Einde Netflix op oude Sony televisies

0
einde Netflix

Sony heeft laten weten dat het einde Netflix is op hun oudere modellen televisies en slimme Blu-ray-spelers.

Dat het einde Netflix is voor oudere televisies is een feit waar we al eerder aandacht aan besteedden. Inmiddels heeft Sony laten weten dat de videostreamingdienst de ondersteuning voor de generatie televisies en smart Blu-ray-spelers uit de jaren 2011 tot en met 2013 stopt. En dat vanaf februari komend jaar al om precies te zijn. Sony schuift de schuld dus door naar Netflix. Anderzijds is de kans meestal ook niet bijzonder groot dat fabrikant nog actief hun televisies onderhouden met software-updates.

Vergéét smart

Hoe dan ook, het is duidelijk dat u bij de aanschaf van een televisie niet moet letten op de smart mogelijkheden. Zeker als u geen veelkijker bent, gaat een tv flink wat jaren mee. Dat geldt beslist niet voor het computerplatform en de bijbehorende software in die tv’s. Veel slimmer is het om naar de prijs en de beeldkwaliteit te kijken. Maak verder geen gebruik van het ‘smart’ deel van uw tv maar gebruik bijvoorbeeld een Apple TV settop-box. Die worden wel lang ondersteund qua software-updates. En als ook dat apparaat echt bejaard wordt, is de aanschaf van een nieuw kien kastje geen aderlating. Smart in een Smart-tv is een leuke maar al snel zinloze marketingtruc.