Apple TV nieuwe features onderweg naar TV’s

0
Apple TV

De tvOS 17.2-update voor Apple TV die pas is uitgerold brengt diverse wijzigingen in de gebruikersinterface met zich mee.

Dat er een nieuwe versie van tVOS is, hebben gebruikers van de Apple TV settop-box inmiddels wel gemerkt. Wat vooral opvalt is de nieuwe look en indeling van de gebruikersinterface. Wat ongetwijfeld minder bekend is, is dat Apple heeft laten weten deze vernieuwingen ook door te gaan voeren in de Apple TV-app op platforms van derden. En daarbij moet u dan denken aan ondersteunde televisies, streaming-apparaten en gameconsoles. Wel geldt dat mogelijk niet alle nieuwigheden op elk platform beschikbaar komen. Niet elk apparaat zal alle features ondersteunen, bijvoorbeeld.

Wat ongetwijfeld wel beschikbaar zal zijn is de vernieuwde videowinkel waarin u content kunt huren, en dat in een kwaliteit tot en met 4K Dolby Vision HDR. Grote kans ook dat de nieuwe ‘dikke’ navigatiebalk aan de zijkant wordt meegenomen in de losse apps.