TRPTK: Pianist/componist Spee toert met slapeloosheids-programma

0

Het high-end platenlabel TRPTK laat weten dat pianist-componist Spee on tour gaat de komende maanden, met een slapelossheids-programma.

Als audioliefhebber houdt u ongetwijfeld ook van livemuziek. Al was het maar om de oren scherp te houden en altijd correct te kunnen vergelijken tussen ‘het echte werk’ en de betere hifi. Kortom: dat TRPTK laat weten dat pianist-componist Spee gaat toeren is dan goed nieuws!

Slapeloosheid

De jonge Nederlandse pianist/componist Mattias Spee gaat dit najaar op tournee met een programma rond het thema “slapeloosheid”. In het kader van zijn nominatie voor de Dutch Classical Talent Award 2023/2024 stelde hij een programma samen waarmee hij in september en oktober de grote zalen van Nederland aandoet. De speeldata zijn als volgt:

TRPTK

Insomnia

De hoofdmoot van het programma is – zo laat TRPTK weten – Spee’s eigen compositie Insomnia, waarin hij de ervaring van een slapeloze nacht verklankt achter de piano. Hierover zegt hij zelf: In de nacht ligt alles onder een vergrootglas. De menselijke beleving barst uit zijn voegen, wanneer de wereld slaapt en de maan schijnt. Een slapeloze nacht is als het maken van een reis door de uitersten van alle emoties die een mens kan voelen. In het stuk Insomnia worden alle verschillende stadia van de slapeloosheid doorleefd.

Lisa Weyrauther en Gijs Idema

Tal van componisten, zoals Chopin, Scriabin en Poulenc, hebben zich laten inspireren door het mysterieuze, ongrijpbare karakter van de nacht. ‘Spee combineert zijn eigen muziek met de nocturnes die hem hebben geïnspireerd. Behalve bekende stukken van oude meesters, laat Spee ook muziek horen van twee jonge getalenteerde componisten; Spee daagde Lisa Weyrauther en Gijs Idema uit om voor dit programma een nieuwe nocturne te schrijven.’, aldus TRPTK. Het volledige programma is als volgt:
TRPTK
Meer informatie op de website van de artiest en alhier. In ieder geval een mooie gelegenheid om eens wat live muziek mee te pakken in meer herfstige tijden, zouden we zeggen.
Meer weten over het bijzondere platenlabel TRPTK? Dan kunt u op hun website terecht, of een blik werpen op de eerdere berichten die we over hun albums en activiteiten gepubliceerd hebben!