VPRO On Stage met Ilse de Lange

0
VPRO On Stage

Inmiddels staat voor vrijdag 13 oktober de alweer vijfde aflevering van VPRO On Stage op de rol. De protagoniste is deze keer Ilse de Lange.

Ilse DeLange is de hoofdgast in de vijfde aflevering van VPRO On Stage. De Almelose zangeres zit dit jaar een kwart eeuw in het vak. Ze brengt veel acts mee die ze graag aan een groter publiek wil introduceren, zoals Jana Mila, The Indien en zingende drummer Marlon Pichel. Uit België komt Stef Kamil Carlens, de muzikant die een roemrucht verleden heeft met bands als dEUS en Zita Swoon. Ook liet ze Matthew Crosby en Jake Etheridge overkomen, twee van haar schrijverspartners uit Nashville.

Geen makkelijk vak

‘Ik ben door iedereen hier zeer geïnspireerd’, bekent DeLange aan het eind van de uitzending. Ze verzucht: ‘Het is geen makkelijk vak. Je wordt vaak met jezelf geconfronteerd en dan moet je je eigen weg vinden. Da’s moeilijk zat. Dat is de kern wat ons allemaal hier verbindt. Een loopbaan in de muziek is geen optelsom: als ik dit en dit doe, ben ik er. De uitkomst is compleet onbekend. Alleen goede muziek is niet genoeg. Ik heb bewondering voor iedereen die die tocht aangaat, zoals alle muzikanten hier.’

VPRO On Stage, aflevering vijf: Ilse DeLange, vrijdag 13 oktober, 20.55 uur, NPO 3

Website VPRO On Stage

#onstage

Foto bovenaan (c) Nathan Reinds.