K’s Choice – Echo Mountain

0
k's choice echo mountain

k's choice echo mountainDe Belgische band K’s Choice is weer terug van weggeweest! Nadat de band in 2003 uit elkaar is gegaan en zijn fans met topnummers als: Everything for Free, Not an Addict en Believe heeft achtergelaten, zijn ze in augustus 2009 weer de studio ingedoken om uiteindelijk met het dubbelalbum Echo Mountain naar buiten te komen: het vijfde album van de Antwerpse band.
De twee albums beslaan ongeveer 25 minuten muziek elk. Het had dus gemakkelijk op één cd gepast. De reden dat K’s Choice de muziek op twee cd’s heeft gezet, is niet geheel duidelijk, maar we vermoeden dat het iets met ‘echo’s’ te maken heeft. Rustige echo’s, want cd1 is vooral uptempo en cd2 is de wat rustigere variant. Persoonlijk verkiezen we de tweede cd boven de eerste, aangezien we Sarah’s stem daar wat beter uit de verf vinden komen. Al doet ze het zeker niet verkeerd in de wat vrolijkere nummers.
We vinden het bijzonder wat K’s Choice heeft gepresteerd. Na zeven jaar afwezigheid zetten de Belgen een superalbum neer waar eigenlijk heel weinig op aan te merken valt. Het is afwisselend, pakkend, vrolijk en kwalitatief gewoon erg goed. Fans zullen het album ongetwijfeld al hebben, omdat het sinds 26 maart in de schappen ligt. Wie het nog niet helemaal weet bij K’s Choice of de Belgen nog niet kent: probeer het eens!