Hooverphonic – The Night Before

0

Drie jaar geleden lanceerde het Belgische trio The President of The LSD Golf Club, een cd die al wisselend is ontvangen. Nu is het tijd voor The Night Before, met de nieuwe leadzanger: Noemie Wolfs.

The Night before is het zevende album van de Belgen, tenminste: van de band Hooverphonic. De groep staat doorgaans bekend om experimenten, trip hop-achtige karakteristieken en veel gebruik van rock- en elektronica-elementen. Dat gaat dit album niet echt op. De band komt ingetogen over, een beetje middle-of-the-road. Het is wat tam. Het ‘hitje’ met de titel van de nieuwe plaat: The Night Before, blijft niet echt hangen. We zeggen niet dat het een achtergronddeuntje is, maar knallen of opvallen doet het niet.
Hoe is de nieuwe frontvrouw? Nou, dat zit op zich wel goed. De vocalen zijn goed: het doet een beetje denken aan Khoiba, zowel op gebied van accent, als op gebied van toon en intonatie. Toch, hoe leuk en aardig de nieuwe frontvrouw van Hooverphonic is, we hebben het gevoel dat de band nog een beetje de draai moet vinden met de nieuwe dame.
Staan er wat uitschieters op het album? Ja, dat wel. Het openingsnummer is zeker wel leuk: Anger Never Dies. Ook George’s Café is origineel genoeg om op te vallen. Toch laat het album als geheel geen echte indruk achter: het kabbelt teveel om op te vallen in de massa’s wel goede albums die nu op de markt verschijnen… ook in België. We noemen Triggerfinger